Scooby-Doo

Welma

Welma är yngst i gänget och hon har alltid logiska och vetenskapliga förklaringar på komplicerade mysterier. Det spelar ingen roll vilka ledtrådar skurkarna lämnar efter sig, Welma kommer på vad de betyder.

Scooby-Doo

Den gulliga men fega grand danoishunden, och Mysteriegängets maskot, skakar oftast av rädsla. Men Scooby Doo kan lockas in i skrämmande situationer med ett Scoobysnack.

Shaggy

Shaggy är mest känd för sitt ovårdade yttre. Trots att han egentligen inte vill lösa mysterier, lyckas han alltid samla mod till sig och göra sin bit.

Fred

16-årige Fred är Mysteriegängets ledare och han använder sin omåttliga nyfikenhet när han leder sina meddetektiver. Fred lyckas för det mesta hitta lösningen genom att använda sitt sunda förnuft och tänka klart.

Daphne

Den 16-åriga skönheten Daphne är en tålig varelse. Hennes nyfikenhet och hennes önskan att bli deckarförfattare gör att hon gärna kastar sig in i det okända.

Scooby-Doo

Scooby är en stor men inte särskilt modig hund. Han älskar att vara ute med sina vänner i Mysteriemaskinen men inte när de måste lösa ett brott! Lyckligtvis har Scooby sin bästa vän Shaggy som han kan hålla fast vid när det blir väldigt otäckt, och tillsammans ägnar de mycket tid åt att gömma sig från spöken och andar.

KARAKTÄRER