Där trädgården slutar

The Frog

Greg har alltid en groda med sig. Grodan byter hela tiden namn, och även om Greg insisterar på att grodan tillhör både honom och Wirt är han helt ointresserad av att ta hand om grodan. Grodan pratar inte, men han kan sjunga.

Woodsman

Det är svårt att förstå sig på Woodsman. Är han farlig? Är han hjälpsam? Är han bara en knäppskalle som vandrar runt i skogen? Sanningen är att han också är lite av en borttappad själ. Han reser genom The Unknown på jakt efter de läskiga Edelwood-träden, vars stammar han maler ner till olja för att hålla sin lykta tänd ... för han tror att hans dotters själ är fångad i dess flamma.

Beatrice

Beatrice är en talande blåtrast som hjälper Wirt och Greg på deras resa hem. Hon säger att hon kan leda dem till Adelaide of the Pasture, The Good Woman of the Woods, som ska kunna hjälpa dem att komma hem. Beatrice verkar ofta sur och stingslig, men under hennes griniga fasad döljer sig ett ganska gott hjärta. Hon är irriterad (men också lite road) på Wirt och Gregs ofokuserade karaktärsdrag eftersom hon gillar att sikta in sig på vad som måste göras. Medan Wirt och Greg lever i sina fantasivärldar brukar Beatrice se världen som kall, hård och verklig.

Greg

Greg, den yngre av bröderna, är energisk, lekfull och obekymrad ... ofta så till den milda grad att han inte märker när det blir riktigt farligt. Han älskar livet och ser bara det som är gott och roligt runt omkring honom ... men han har svårt att förstå att handlingar kan ha verkliga konsekvenser. Tack vare hans omedvetenhet är han knappt rädd för någonting.

Wirt

Wirt, den äldre av bröderna, är ganska självupptagen och gillar att hålla sig för sig själv. Han har lätt för att ifrågasätta sina egna beslut och brukar ofta tycka att problem är omöjliga att lösa. Detta beror mest på att han är rädd för att fatta fel beslut. Hans hemliga passioner är poesi och att spela klarinett, men han är rädd att han skulle bli retad om han avslöjade sina intressen. Han är rädd för ganska många saker.

Där trädgården slutar

Där trädgården slutar handlar om två bröder, Björn och Frej, som gått vilse i Det okända, en mystisk skog som driver runt i tiden. Med hjälp av den gamle vise Skogshuggaren och en grinig blåtrast vid namn Beatrice måste Wirt och Greg utforska detta konstiga land för att försöka hitta vägen hem.

KARAKTÄRER